Baby og Barn, Ernæring, Green Spirit, Helse, Livsstil, Mat, Nybakt mor, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Shopping, tomtomBABY & tomtomMAMA

Gode grunner til å amme

VG Nett kan vi lese at amming reduserer faren for sykdom hos mødre. Ny amerikansk forskning viser at kvinner som ammer barna sine er mindre utsatt for hjertesykdommer og kreft enn de som aldri har ammet. Jo lengre en mor ammer barnet sitt, jo bedre er det for begge to uttaler doktor Eleanor Bimla Schwarz ved University of Pittsburgh til BBC.

Flere gode grunner til å amme:
Kilde: Helsedirektoratet

1. Maten er alltid klar. Morsmelken er alltid passe temperert og klar til servering, også i sene nattetimer.

2. Du går raskere ned i vekt etter fødselen (uten å slanke deg), og de hormonene som skilles ut under ammingen hjelper livmoren til å trekke seg sammen til normal størrelse.

3. Morsmelk er lettvint, hygienisk og krever ingen koking av flasker eller smokker.

4. Morsmelk er praktisk både hjemme og borte, og det er enkelt å reise med et brystbarn.

5. Sammenlignet med hva morsmelkerstatning koster, er det billig å amme, selv med den ekstra maten du trenger i ammeperioden.

6. Dersom du fullammer, vil dette for de aller fleste forhindre at menstruasjonen kommer tilbake de første seks månedene etter fødselen.

7. Morsmelken inneholder immunstoffer som beskytter barnet mot infeksjoner forårsaket av bakterier og virus. Undersøkelser har vist at amming beskytter mot diaré, mellomørebetennelse og luftveisinfeksjoner, og er forbundet med kortere sykdomsforløp. Det er vist at morsmelk beskytter mot infeksjoner også flere år etter ammeperioden. Det er videre nylig vist at morsmelkernærte barn har redusert risiko for overvekt og enkelte sykdommer senere i livet.

8. Det er holdepunkter for at noen av stoffene i morsmelken har positiv effekt på utviklingen av barnets hjerne og nervesystem. Det er mulig at dette skyldes morsmelkens innhold av omega-3 fettsyrer.

9. Hormoner og andre stoffer i morsmelken letter barnets fordøyelse og omsetningen av næringsstoffer, og fremmer modning av tarmen.

10. Morsmelk er lett fordøyelig og gir ikke barnet forstoppelse.

11. Utvikling av matvareallergi og atopisk eksem kan kanskje utsettes dersom barnet bare får morsmelk i de første fire til seks månedene.


12. Amming gir god kontakt og nærhet mellom mor og barn.

13. Morsmelkens smak vil i noen grad påvirkes av hva mor spiser. Det er vist at spedbarn som ammes lettere aksepterer nye matvarer enn spedbarn som har fått morsmelkerstatning, som gir en mer begrenset smaksopplevelse.

Såre og tørre brystvorter?

Med aming følger ofte såre og tørre brystvorter. La brystvortene få en liten pause etter ammingen og påfør deretter litt brystvortekrem. tomtommama økologisk brystvortekrem har beskyttende og pleiende effekt på ømfintlige og tørre brystvorter både før, under og etter ammingen. Samtidig sørger den for at brystvortenes naturlige mykhet opprettholdes. Kremen er svært myk og velgjørende. Med sheasmør, avokadoolje, jojobaolje, rosa mosqueta olje og vitamin E. Produktet inneholder selvfølgelig ingen kjemiske tilsetningsstoffer og skal ikke vaskes av før amming. tomtommama Brystvortekrem får du hos Green Spirit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.