Allergi, Ernæring, Forskning, Helse, Livsstil, Mat, Naturmiddel, Økologisk

Honning mot helseplager

Finske forskere fra Södra Karelens Allergi- og Miljöinstitut arbeider for tiden med et såkalt pilotprosjekt der 100 allergikere har fått spise et honningpreparat tilsatt bjørkepollen (VG Nett / Dagbladet). Selv om ikke studien er ferdig enda viser denne lovende tegn for pollenallergikerne. Forsøkspersonene har mildere symptomer enn før og allergiplagene varer ikke så lenge som tidligere.

Naturmiddelet honning har vist seg å virke mot flere plager. Dagbladet har tidligere skrevet at honning lindrer hoste. Honning har vært brukt som medisin i alle kulturer i århundrer. Den har antibakteriell virkning, og brukes derfor mot luftveisinfeksjoner. Det er gjort flere undersøkelser som viser at den såkalte manukahonningen har god effekt mot bl.a. magesår, sure oppstøt, urolig mage og irritert tykktarm. Slik honning blir også brukt til heling av sårinfeksjoner.

forskning.no kan vi lese at en forskergruppe fra Universitetet i Auckland i New Zealand har påvist at honning kan ha en gunstig effekt mot mindre brannskader.

KK kan vi lese at honning også kan bidra i kampen mot beinskjørhet. Forskere ved Purdue-universitetet i USA har påvist at litt honning hver dag faktisk hjelper kroppen til å ta opp kalsiumet i kosten.

Hva med økologisk honning, hva skiller denne fra den vanlige honningen? Her får du svarene på det.

Kjenner dere lesere til flere positive egenskaper som honningen har? Del de med oss i kommentarfeltet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Honning mot helseplager

 1. Det var morro ! Mannen min hadde faktisk rett da. Han har vært sterkt plaget, men i fjor og i år har han vært helt fin uten medisiner, men med tre teskjeer honning hver dag i sesongen. Da starter jeg med honning i dag, for nå er jeg sterkt angrepet !

 2. Om honning er godt for sjelen har vi ikke hørt om, men ser ikke bort i fra det 🙂

  Flott å høre at honnning har hjulpet din mann. Håper den også vil hjelpe deg. Gi oss gjerne en melding om hvordan det går!

 3. det er faktisk sant…noen jeg kjenner spiser honning vinteren igjennom for å slippe plagene når pollensesongen starter for fullt..og det virker..og da er det ikke butikk kjøpt honning, men honning fra lokale honningprodusenter i nærmiljøet, sånn at man spiser "produkt" fra området der man bor selv, har visst bedre effekt da.

 4. Vi spiser honning fordi det er godt. Brød med brie og honning på også noen minutter i stekepannen. Nam! nam!

 5. Flott å høre at flere har god erfaring med honning mot pollenplager!

  Det beste med dette vidundermiddelet er at det også smaker godt. Brie og honning hørtes ut som en spennende kombinasjon. Selv er jeg veldig glad i honning på brødskiven til frokost 🙂
  Ingunn

 6. Selv har jeg aldri spist Honning. Vil spy bare av lukta. Kanske derfor jeg er så stekt angrepet hvert år?
  NPA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.