Baby og Barn, Babypleie, Bli bevisst, Farlig kjemi, Gravid, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Økologisk

Derfor velger du økologisk til babyen

Babyens hud er ekstra ømfintlig og er i langt større grad mer sensitiv for ytre faktorer enn oss voksne. Derfor er det viktig at de aller minste blir skånet for stoffer som kan skape uballanse for hud og hormonsystem. Det være seg pleieprodukter, klær, utstyr, leker og mat.

Når det gjelder kosmetikk, ble det nylig forbudt i Danmark med to typer parabener i pleieprodukter til barn under tre år. Det dreier seg om propylparaben og butylparaben som er de to parabenene med sterkest hormonforstyrrende effekt. Disse stoffene er fortsatt lov å benytte i pleieprodukter i Norge.

Den danske miljøvernministeren, Karen Ellemann, begrunner lovgivningen følgende: – Små barn er mer følsomme for hormonforstyrrende stoffer, som kan føre til at jenter kommer tidligere i puberteten og at gutters sædkvalitet forringes. Derfor ser jeg ingen annen utvei enn å forby bruken av problematiske parabener i kremer og annen kosmetikk til barn under tre år.

Hun viser også til at kosmetikkindustrien har hatt mange år på å dokumentere at parabenene er ufarlige, men at industrien åpenbart ikke kan levere noen slik dokumentasjon.

Når det gjelder leker, klær og utstyr er det også grunn til å være påpasselig. Det dukker titt og ofte opp avsløringer om at det er funnet skadelige stoffer i f.eks barnegensere, votter til barnleketøy og barnematglass. Velger man økologisk sertifiserte og godkjente produkter skal det veldig mye til for at man utsetter seg og barna for slikt. Så vær kvalitetsbevisst – velg økologisk – det er det beste for de små!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Derfor velger du økologisk til babyen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.