Ingen taco uten – hjemmelaget guacamole

fredag 27. september, 2013 - 6 Kommentarer »
Les Mer: Ernæring, Grønne godbiter, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Prakisk tips

Med sin milde og runde smak er guacamolen et sikkert tilbehør til tacoen. Du får kjøpt det ferdig på boks (med et innehold av sånn ca 1% avocado og en masse e-stoffer) og du kan lage det veldig enkelt selv. Og det er selvfølgelig det sistnevnte vi anbefaler!

Slik gjør du: Mos en eller to avocadoer ettersom hvor mye du skal lage og smaksett med det du liker. Det kan være alt fra litt finhakket løk, hvitløk, salt, pepper, litt chili, noen dråper sitronsaft og eventuelt litt rømme. Bland det inn og smak til. Av og til er det også godt med litt finhakekt paprika, tomat eller mais i også. Og jo mer økologiske råvarer desto bedre!

Med hjemmelaget guacamole får du et sunt tilbehør. Avocadoen i seg selv er rik på gode fettsyrer.

TIPS: Hva med å servere guacamolen i de halve avocadoskallene som blir igjen? En morsom vri som også sparer oppvask og miljø!

God helg til dere alle!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. Anne sier:

  Hjemmelaget guacamole er supert som dipp eller tilbehør! Jeg synes det kan være godt med litt tomat i, som dere nevner. Artig tips å servere den i skallet :-)

  Det er forresten ganske utrolig at det er lov å kalle «guacamole» med kun 1 % avokado for guacamole når avokado er hovedingrediensen… Og denne typen «guacamole» på boks smaker i motsetning til den hjemmelagde varianten IKKE godt, spør dere meg.

  God helg!

  • Hei Anne! Har ikke dobbeltsjekket nøyaktig hvor mange prosent avocado det er i de ferdige på boks, men kan huske å ha lest at det var veldig lite. Så lite at det ikke skulle ha vært lov og kalt det guacamole, slik som du skriver. Ja, hjemmelaget er desidert best! :)
   Ingunn

 2. Titt innom Facebook siden vår der Susanne deler oppskrift på en ny vri av taco!

  http://www.facebook.com/GreenSpirit

 3. Mmmmm. Jeg har prøvd å lage hjemmelaget guacamole selv en gang etter at jeg la om kostholdet mitt (fra verre til bedre, hehe), og den slår den kjøpevarianten fra butikkhyllene 2340410 ganger ned i støvlene – minst!

 4. Catharina sier:

  Ouuuuh, sist samboeren min og jeg spiste taco til middag laget jeg faktisk guacamolen selv! Det er mye billigere og smaker langt bedre enn den «plastikkguffa på boks».
  Jeg brukte to avokadoer, salt, pepper, hvitløkspaste, chillikrydder og lime-pepper-krydder. Den ble faktisk innmari god, og jeg var skikkelig stolt av meg selv fordi det var første gang jeg hadde laget guacamole selv 😉

 5. Kjøpe-guacamole tåler ingen sammenlikning med hjemmelaget!

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.