Forskning, Gode råvarer, Grønne godbiter, Helse, Hudpleie, Lag selv, Oppskrifter, Økologisk, Pomarium, Produkttips, Supermat, Velvære

Fråts i epler – det er høst!

Det er mange grunner til å fråtse i epler nå som eplesesongen ruller inn for fullt. Er du så heldig å ha epletrær selv, eller å bli forsynt fra familie og venner, ja, da er det bare å jafse i seg. Hvis ikke så bugner butikkene over av norske, friske, deilige epler!

Fråts i epler!

Så hva er egentlig så bra med epler?

– Eple er tørsteslukkende, mettende, fiberrikt og kalorifattig. Det er dessuten rikt på fruktsyrer, pektin og antioksidanter som gir den en rekke gode medisinske egenskaper. Den senker kolesterolet og virker regulerende både ved diare og forstoppelse. Ny forskning viser at epler kan virke gunstig mot flere ulike lidelser, i tillegg til hjerte- og karsykdommer, slik som  ulike typer kreft, astma, diabetes, kroniske betennelsessykdommer og flere typer kognitiv svekkelse, eksempelvis Alzheimers.

For å få i deg alle eplets gode stoffer er det viktig at du spiser det med skallet på.

Spis eplet slik det er, eller varier ved å bruke det i fruktsalater, til ost, eller i paier. Stekte eller bakte epler med nøtter og rosiner er å anbefale, for ikke å glemme eplegrøt, eplemos og eplekake. Her har dere forresten en oppskrift på eple- og karrisuppe!

ButternutSquashAppleSoup

Er du velsignet med en juicemaskin eller saftpresse, gir friske epler deg en fantastisk juice. Bland gjerne med andre frukter og gønnsaker for en ny vri. Her er noen tips til juice-kombinasjoner du kan bruke for å få en strålende hud.

Og apropos hud, det finnes også hudpleie som har tatt i bruk eplets riktdommer. Pomarium er en serie økologiske produkter som har tatt i bruk eplefiber, eplepolyfenoler, eplefrøolje og eplevann for å gi deg en vakker og sunn hud. Hva med å smøre kroppen inn med en frisk epleduftende olje eller peele huden med en skrubb av eplefiber? Les mer om Pomarium hudpleie her!

Pomarium Multisensorial Cleansing Gel

Tilbake til bruksområder… Har dere noen gang smakt eplechips? Det er utrolig godt og en riktig så sunn snack. Det er veldig enkelt å lage, slik gjør du: Start med å fjerne eplenes kjerne og kutt eplene i passe tykke skiver. Spre de ut på et oljet ovnsbrett og ha litt kanel over eplene. Bak dem i ovnen på ca. 160°C til de er myke. Nytes avkjølet!

eplechips

Det er ingen grunner til å la eplene ligge på bakken eller i butikkhyllen – det er nå det er høysesong – og fordelene og tilberedningsmulighetene er mange!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.