Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Raw Food, Urter, Vegetar

Basilicum og pesto

Basilicumen som ble sådd i våres stortrives i urtehagen. Jeg har flere store krukker som bugner av friske grønne blader. Det er lurt å knipe av toppene slik at de deler seg og vokser i bredden. Da unngår man å få lange tynne stilker. Når urtene trimmes på denne måten blir det høstet en god del basilicum som jeg fryser ned til bruk i vinterhalvåret. Det blir også mye herlig pesto ut av basilicumen. Det er nydelig som saus på pizza, i pasta og til forskjellige retter.
Min pesto lager jeg av rikelig med friske basilicum blader, økologisk olivenolje, hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper. Knus det sammen i en morter til en tykk og jevn konsistens. Mange bruker også parmesan i pestoen, men det er sjeldent jeg har i hus og da blir det uten.
Skulle gjerne hatt tips om oppskrifter med basilicum, så har du noen på lager blir jeg veldig glad for at du deler!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Basilicum og pesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.