Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Raw Food, Urter, Vegetar

Basilicum og pesto

Basilicumen som ble sådd i våres stortrives i urtehagen. Jeg har flere store krukker som bugner av friske grønne blader. Det er lurt å knipe av toppene slik at de deler seg og vokser i bredden. Da unngår man å få lange tynne stilker. Når urtene trimmes på denne måten blir det høstet en god del basilicum som jeg fryser ned til bruk i vinterhalvåret. Det blir også mye herlig pesto ut av basilicumen. Det er nydelig som saus på pizza, i pasta og til forskjellige retter.
Min pesto lager jeg av rikelig med friske basilicum blader, økologisk olivenolje, hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper. Knus det sammen i en morter til en tykk og jevn konsistens. Mange bruker også parmesan i pestoen, men det er sjeldent jeg har i hus og da blir det uten.
Skulle gjerne hatt tips om oppskrifter med basilicum, så har du noen på lager blir jeg veldig glad for at du deler!

1 thought on “Basilicum og pesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.