Acorelle, Drikke, Ernæring, Helse, Mat, Økologisk, Produkttips, Terre d'Oc, Velvære

Rød inspirasjon!

Rødt regnes som blodets, lidenskapens og kjærlighetens farge og i fargeterapautisk betydning mener man fargen virker energigivende og stimulerende, men også stressende og opphissende i for store mengder.

Små røde fargeklatter både her og der rundt oss virker derimot både oppløftende og forfriskende, fargen formelig strutter av entusiasme, vitalitet og glede, der den får oss til å tenke på alt fra saftige markjordbær, knallrøde sportsbiler, skinnende blanke epler, kysseklare lepper og dyprøde fruktige viner.

At man forbinder grønt med sunnhet og helse er for de fleste en kjent sak men ikke like mange tenker over alt det sunne og friske røde som vi kan skjemme oss selv bort med.

Lykopen finnes i bl.a tomater, vannmelon og rød grapefrukt. Dette røde fargestoffet er stappfullt av antioksidanter og er svært effektivt for å hjelpe kroppen til å kvitte seg med avfallstoffer. Noen forskere mener også at fargestoffet er en fin kreftforkjemper, så det er ingen grunn i verden til ikke å kose seg med deilige tomatsalater, tomatsauser og friske tomater. Eller å hva med å innføre en halv rød grapefrukt til frokosten i ny og ne?

Også er det de sunne og ikke minst velsmakende røde drikkene da! Både den trauste nypeteen og den litt mer nyankommne afrikanske rooibosteen er andre gode antioksidantbomber.

Confecta har nypete av soltørkede, viltvoksende nyper og vill hibiscus, og av helt usprøytede råvarer. I tillegg har de redusert unødig emballasje, du får kun rene teposer i pakken til å ha rett i koppen, og uten stift, tråd og ekstra papir rundt hver enkelt pose. Denne teen er dessuten svært c-vitaminrik og det sies at nypete er spesielt bra å drikke ”dagen derpå”. Jeg anbefaler da i såfall også litt sitron oppi, da dette hjelper til med å rense leveren. Rooibos fra Confecta er også økologisk og dessuten fairtrade, koffeinfri og proppfull av viktige mineraler.

Et vinglass i ny og ne er godt for både helsen og livsgleden dersom man liker det og dersom man drikker alkoholholdige drikker. Det er ingenting i veien for å være litt bevisst også her, utvalget av økologiske viner blir stadig bedre. Her kan jeg anbefale en saftig og tiltalende argentinsk vin, Santa Julia Organica Malbec, et godt økologisk alternativ for under hundrelappen hos vinmonopolet.

Og hvem husker vel ikke barndommens hete og dyprøde solbærtoddy? Ekte ren solbærsaft og rykende varmt vann. Helt supert når man kommer inn igjen til kvelden nå i mørketida, det er vel neppe noe annet som varmer like godt som denne c-vitaminbomben av en kosedrikk!

Rød supermat finnes også. Jeg tenker da på gojibær. Disse bærene ble brukt i tradisjonell kinesisk medisin allerede for et par tusen år siden og har fått bare god skussmål helt siden da! De er spekket med aminosyrer (bl.a. alle de essensielle), mineraler og vitaminer og ikke minst betakarotener som er svært viktig for oss.

Rødt signaliserer styrke og sensualitet og ulike røde nyanser på negler og lepper kan gi makeupen et kjempeløft dersom du føler deg litt fargeløs og uopplagt.

Om du føler at den helt signalrøde ikke er noe for deg er det likevel mange andre hotte røde nyanser å velge i som får leppene dine til å stråle. Terre d’Oc Lipstick i naturlige rød, rosa og plommetoner er herlige økologiske eksempler på det! Terre d’Oc Lipgloss, f.eks i fargen cerice kuta 306 er et annet produkt jeg kan anbefale, nydelig , særlig for de som foretrekker gloss fremfor leppestift.

Så var det røde dufter da for å komplementere den herlige røde og friske følelsen! Hva er da mer naturlig enn en duft av ville bær eller roser? Her kan vi friste med parfymene Acorelle eau de parfum Wild Berries og Acorelle eau de parfum R of Rose, begge dufter herlig og fristende av røde og lyserøde aromaer, her er det bare å prøve seg frem.

Ha en herlig, rød og forførende mørketid folkens, imellomtiden er det bare å starte for fullt å glede seg til jul. På tide å skrive ønskeliste snart også kanskje…?

Skrevet av: Christel Rønvik Håvoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.