Ernæring, Grønne godbiter, Helse, Kosthold, Mat, Naturlig, Oppskrifter, Økologisk, Urter, Vegetar

Baba ghanoush

Aubergin er utrolig sunt. Det er både billig, lett å få tak i og blir ansett som en typisk «allround» matvare. Du kan bruke auberginer i lasagner, wok, supper, pasta o.l. Men hvis du ikke orker å diske opp med noe som tar så lang tid som det, så kan du alltids gå for en god, gammeldags lebanesisk dip-oppskrift! Godt for kropp og sjel, godt for lommeboka og veldig raskt og enkelt!

Ingredienser
1-2 auberginer (ca. 1 kg)
3 ss ekstra virgin olivenolje
2-3 ss tahini
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts kummin
2 ½ sitronsaft
1 ss persille
Cayennepepper
Salt

Fremgangsmåte
1. Skru ovnen på  200 grader. Stikk auberginene jevnt over med en gaffel. Kutt så begge auberginene i to halvdeler (lengdesvis). Strø litt olivenolje på aubergindelene. Stek dem på et bakepapir i 35-40 minutter. Fjern fra ovn og la dem kjøle seg ned i ca. 15 minutter.
2. Grav ut alt auberginkjøttet og ha det i en middels stor bolle. Begynn å mose auberginkjøttet med en gaffel. Dipen skal være litt chunky, så her trenger du ikke å være så nøye – dette bestemmer du selv. Tilsett oljen, tahini, hvitløk, kummin, sitronsaft og salt etter smak. Bland alt litt til.
3. La baba ghanoushen være til den er romtemperert. Så kan du krydre den med litt cayennepepper, persille, salt, olivenolje og sitronsaft etter smak.

Server med pitabrød, kjeks, baguetter, selleri, gulrøtter eller agurkskiver!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Baba ghanoush

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.