Behandling, Bli bevisst, Ernæring, Forskning, Green Spirit, Helse, Kosthold, Kroppspleie, Livsstil, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Produkttips, Trening, Velvære

10 måter å bli kvitt hodepine på

Det er få ting som er like humørdempende som en kraftig hodepine. Når du kjenner bankingen og du merker at det strammer seg rundt hodet, er det for mange løsningen å knaske i seg en hodepinetablett eller to. Selv om det kanskje er eneste løsningen fra tid til annen, viser forskning at bruk av hodepinetabletter over lenger tid kan medføre en viss helserisiko. Men heldigvis finnes det mange ting du kan gjøre som enten forebygger eller får bort hodepinen din umiddelbart:

1. Begrens alkoholinntaket ditt.
2. Drikk massevis av vann. Tommelfingerregelen er at man skal drikke 8 glass vann om dagen.
3. Begrens sjokolade- og kaffeinntak. Disse inneholder koffein, som er kjent for å dehydrere kroppen din og dermed skape hodepine.
4. Spis ordentlig mat, regelmessig. Mangler kroppen din essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, kan dette føre til hodepine, slapphet, svimmelhet m.m. Å spise regelmessig er også viktig – går du lenge uten å spise kan du bli så sulten at du blir svimmel og får hodepine. Pass spesielt på å få i deg nok omega 3 gjennom å spise masse sunt fett og unngå fritert mat så mye som mulig.
5. Et kjerringråd sier at 1 ss sitronjuice blandet med vann og finhakket ingefær får bort hodepinen din umiddelbart. Et annet sier at å smøre tinningen med sitronjuice og å lukte på en fersk sitron lindrer hodepine og kvalme.
6. Sov nok! Her kan du lese mer om hvordan du får nok søvn.
7. Frisk luft kan også hjelpe veldig på hodepinen. Er du på jobb, skole eller andre offentlige steder, kan det hjelpe veldig å gå ut for å trekke litt frisk luft. Prøv også å unngå å bruke tunge parfymer hvis du vet at du er spesielt utsatt for hodepiner.
8. Trening er med på å forebygge alle typer sykdommer og plager – også hodepine. Treningen trenger ikke engang å være så hard. En kort spasertur kan være nok til å holde deg frisk og sunn.
9. Masser tinningen, hodebunnen og resten av kroppen din. Bruk en velduftende (men mild!) massasjeolje. Økologiske, naturlige og milde massasjeoljer får du kjøpt her.
10. Prøv meditasjons- og avlappingsmetoder. Prøv f.eks denne.

God bedring (og forebygging)!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “10 måter å bli kvitt hodepine på

 1. Magnesium kan fint legges til lista her. Har alltid med meg magnesium. Brukes som generelt alternativ til smertestillende.

 2. Jeg bare lurer litt på dette med parfymer. Jeg får hodepine av nesten alle parfymer; føler jeg bare lukter alkoholen og det «kjemiske» i parfymer etter at jeg har tatt de på meg. Den eneste parfymen jeg kan bruke uten å få hodepine er merkelig nok Chanel no. 5, men den synes jeg egentlig ikke lukter så godt… Jeg ser dere har økologiske parfymer i nettbutikken, vet dere om de er bedre å bruke for folk som får lett hodepine av vanlige parfymer? 🙂

  1. Hei Stine!

   Det som er den store forskjellen på Acorelles parfymer og vanlige «kjemiske» parfymer, er at Acorelles er laget av økologiske råvarer og helt naturlige dufter fra blomster og frukter. Acorelle har utviklet sine dufter nettopp for at flere skal kunne nyte/tåle parfyme, også de som er sensitive mot vanlig parfyme!

   I sortimentet finner du parfymer med ulike typer duftsammensetninger og duftintensiteter. Du bør kanskje se etter de med lettest duftintensitet slik som f.eks R of Rose, Tea Garden og Citrus Verbena… Og du finner de både som ekte Eau De Parfum og i lettere varianter som duftsprayene Eau Fraiche.

   Ta en kikk på sortimentet (link: http://greenspirit.mamutweb.com/Shop/Search?q=eau&page=1) og start gjerne med et Discovery set slik at du kan teste ut flere dufter.

   Lykke til i jakten på din nye økologiske parfyme!

 3. Så heldig jeg kom over denne, er lite fan av å ta tabeletter og sverger heller til naturlig medisin. Skal få prøvd dette med ingefær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.