Ernæring, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Vegetar

Tofu – hva og hvordan?

Tofu er noe mange har hørt om, men ikke like mange vet hva det er. Det er et matprodukt som ofte blir assossiert med vegetarianisme og helsekost. Kort kan man si at tofu er et produkt som er laget av vann, soyabønner og et koagulant og det er veldig rikt på næring (utrolig protein- og kalsiumrikt). Det er også kjent for å absorbere krydder, sauser og marinader veldig godt. Tofu er faktisk så populært at det blir feiret med en egen festival – Los Angeles Tofu Festival!

Forskjellige typer tofu
Som regel når man snakker om tofu i matlagning, så snakker man om firm tofu. Denne tofutypen er laget med mer soyabønner enn vann og er en fast tofutype. Den passer best til stir-fry-oppskrifter, omeletter, supper o.l. Medium tofu er en ca. 50/50 blanding av tofu og vann som utgjør en relativt hard type tofu. Denne kan brukes på samme måte som firm tofu, men kommer alltid til å forbli litt mykere enn firm tofu, uansett hvor mye du steker den. Silk/soft tofu er veldig myk tofu, laget av mye vann. Denne tofutypen passer best til smoothier, milkshakes, baking og som eggerstatning.

Matlagning med tofu
Når du lager mat med fast tofu, er det viktig å huske på å alltid tørke tofuen og presse den sånn at så mye som mulig av vannet «på innsiden» av tofu-blokken renner ut. Dette kan du gjøre ved å surre tofu-blokken med papir eller et håndkle og legge noe tungt oppå tofu-blokken (en gryte, panne eller et par bøker). Husk å ha noe under sånn at vannet ikke renner direkte på kjøkkenbenken. Med de andre tofutypene (soft/silk) trenger du ikke å gjøre dette, men du må alltid huske på å bruke tørr tofu (uten vannet som tofu-blokken kommer i).

Prøv noen av disse deilige oppskriftene fra vår grønne og skjønne blogg:

 

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Tofu – hva og hvordan?

    1. Hei, Lovise 🙂

      Du får kjøpt tofu i de fleste innvandrerbutikker, i Sverige (Svinesund), på helsekosten eller i matbutikker med et godt utvalg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.