Baby og Barn, Drikke, Ernæring, Grønne godbiter, Helse, Livsstil, Mat, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Vegetar

Hvordan spise mer frukt og grønt?

I dagens samfunn er det dessverre altfor mange som sliter med å få i seg nok frukt og grønt i løpet av dagen. Å spise 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt daglig kan virke som en umulig oppgave, spesielt når dagsordenen bare blir lenger og lenger. Prøv å plukk opp disse tipsene hvis du sliter med å få i deg 5 om dagen eller hvis du allerede spiser mye grønt og vil øke inntaket!

Smoothies er en genial oppfinnelse. Kutt opp frukt og ha det i blender med juice, melk eller vann og ta det med på jobb eller skole. Du trodde kanskje ikke det kunne bli stort bedre enn det, men hva med å prøve et par bunter spinat oppi jordbærsmoothien? Eller agurk, selleri og eple? Det smaker mye bedre enn det høres ut! Prøv deg frem med forskjellige frukt- og grønnsakskombinasjoner. Det er umulig å bomme med smoothies!

En annen ting som kan gjøre det lettere å svelge grønnsakene i diverse retter og i salater er salt, urter og krydder. Ja, det er ikke altfor lurt å få i seg for mye salt, men for de mest grønnsaksskye menneskene kan dette sammen med forskjellige urter og krydder være et gjennombrudd. Grønnsakene smaker mye bedre, og spesielt de du ikke liker noe særlig. Etter hvert som du begynner å like grønnsaker mer og mer og smaksløkene dine venner seg til grønnsakene, kommer du til å bli mindre avhengig av saltet og du kan begynne å gradvis kutte ned på det.

 

 

Når magen begynner å rumle etter den store frokosten du nettopp spiste, ikke strekk deg etter nærmeste potetgullpose. Prøv heller et par grønnsaksstenger med dip som et alternativ til sprøtt og mettende snacks. Stengene kan være selleri, paprika, agurk, gulrøtter eller til og med brokkoli, blomkål og salatblader. Som dip kan du prøve hummus. Oppskrift finner du her!

Hvis du vet at du er typen til å småspise gjennom dagen, prøv å ha frukt tilgjengelig. Ha bananer, appelsiner og epler på et fruktfat i stua, på kjøkkenet, og ha et eple på nattbordet – bare i tilfelle du blir sulten på morgenkvisten! Og ha alltid med deg minst en frukt i veska eller treningsbagen.

Og det kanskje aller viktigste å huske på hvis man ikke er noe særlig glad i fukt og grønt fra før, er å ha et åpent sinn. Du kommer sannsynligvis ikke til å like tomat hvis du er innstilt på å ikke like det og du kommer sannsynligvis ikke til å prøve det igjen hvis du ikke er villig til å prøve og feile. Vær tålmodig, tilbered grønnsakene på ulike måter helt til du finner noe du selv liker og nyt prosessen!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Hvordan spise mer frukt og grønt?

  1. Jeg har funnet ut at å kutte grønnsakene i mindre biter funker utrolig bra for at jeg skal klare å få i meg grønnsaker. Jeg har alltid vært utrolig glad i ris, så da koker jeg ris, kutter opp masse grønnsaker og har det sammen. Restene setter jeg i kjøleskapet, og dagen etterpå er det bare til å steke det (eventuelt hive det i mikroen om en har fryktelig dårlig tid) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.